2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma

Elérhetőségek

 

Virágvarázs 2000 Kft.

Kertészet: Nyíregyháza, Westsik Vilmos u. 4. km

Csernyik Edit, telefon: 30/ 9355 075

Bányik Krisztián, telefon: 30/ 575 5590

Nyitvatartás:

hétfőtől szombatig 8-18 óra között,

vasárnap 8-17 óra között.

Aktuális Akciók

 

  • Aktuális akció 1
  • Aktuális akció 2

Hiszem, hogy mindnyájan várjuk, hogy kitárhassuk ajtónkat, ablakunkat és mélyet szippanthassunk a friss tavaszi levegőből, orrunkat átjárja a virágillat.

A virágok kiemelkedő szerepet játszanak életünkben, az idő kezdete óta részei ünnepeinknek. Szépségük derűsebbé teszi a legszürkébb hétköznapokat is.

Mikrokörnyezetünkben a cégek illetve magánszemélyek kertjei hoznak számunkra üde színfoltot. Településünk képéhez pedig szervesen hozzátartoznak a parkokat, kerteket, utcákat színesítő virágágyak.

Ezek minden más parki elemnél hatásosabban járulnak hozzá az emberek hangulatának és életminőségének javulásához. A szépen megtervezett és kiültetett  virágágyak a település építészeti és természeti értékeit kiemelve jelentős turisztikai vonzerővel bírnak.

A parkok nyári díszét az egynyári virágok ezernyi színe, változatos virágformája alkotja. Célunk elérése érdekében tartósan virágzó, nagy virágtömeget adó, élénk, feltűnő színű fajokat és fajtákat használunk.

A borongós őszi és kora tavaszi hangulatot kétnyári növények színkavalkádjával derítjük vidámabbá, melyet a közkedvelt hagymások széles választékával egészítünk ki. E két virágcsoport egymás utáni alkalmazásával érjük el, hogy kora tavasztól késő őszig intenzív díszítést kapjanak településeink.

A kiültetések tervezését megelőzően megismerkedünk a helyi igényekkel, elvárásokkal és nem utolsó sorban az adott lehetőségekkel.

Ezt követően felmérjük az adott területek adottságait, a virágágyak elhelyezkedését, alakját, méretét és környezeti adottságait.

A virágfajták kiválasztásánál ill. a kiültetési formák tervezésénél cél a magyar hagyományok továbbörökítése. Kedvező színharmónia kialakítása mellett az időjárásálló, korai- és bő virágzású valamint a magyar nemesítésű fajtákat részesítjük előnyben, amelyek felülmúlhatatlanul díszítenek a helyi időjárási viszonyok mellett.  

A kiültetési anyag fejlett gyökérzettel, zömök, erős lombozattal, bimbós esetleg egy virágos állapotban, jó tápanyagellátottsággal, betegségektől és kártevőktől mentes állapotban kerül kiszállításra.

Óvatosságra inteném a felhasználókat, hogy a szűkös költségvetésre való tekintettel a legolcsóbb palánta árajánlatát fogadják el, mert sokkal több költséget generálnak azzal, hogy a gyanúsan olcsó és silány árut választják a reális árfekvésű, megbízható palánta helyett. A látszólagos megtakarítás nem egyensúlyozza a kiesések miatti pótlásokat, a fenntartás és a növényvédelem többletköltségeit, a megrendelő és a lakosság elégedetlenségeit, bizalomvesztését.

Ahhoz, hogy virágágyaink maximális díszítő értéket mutassanak a tervezésben illetve a kiváló minőségű kiültetési anyagon túl elengedhetetlen fontossággal bír a fenntartói munkálatok kifogástalan végzése.

Ebben a folyamatban felméréssel, tervezéssel, a kiültetendő növényanyag előállításával és helyszínre szállításával ill. az ezt követő munkálatokat segítő szaktanácsadással állunk partnereink rendelkezésére.

Célunk: kulturált, környezetbarát, vendégváró településkép kialakításának előmozdítása. A településeken az életminőség javítása és a környezetszépítésre való nevelés. A hagyományos magyar kertkultúra felélesztése és kiteljesítése.

Térkép

Kapcsolat

Virágvarázs 2000 Kft.
Kertészet:
Nyíregyháza, Westsik Vilmos u. 4. km

Csernyik Edit, telefon: 30/ 9355 075
Bányik Krisztián, telefon: 30/ 575 5590

A Virágvarázs Kft. kertészetét Nyíregyházán találhatja a Westsik Vilmos úton a 4. km táblánál, a híd után balra. A Westsik Vilmos út Kótaj, Nyírszőlős irányában vezet ki a városból. A térkép részletesen mutatja a kertészet elhelyezkedését.