2024. június 19. szerda
Gyárfás

Elérhetőségek

 

Virágvarázs 2000 Kft.

Kertészet: Nyíregyháza, Westsik Vilmos u. 4. km

Csernyik Edit, telefon: 30/ 9355 075

Bányik Krisztián, telefon: 30/ 575 5590

Nyitvatartás:

Kiskereskedelmi tevékenység jelenleg
NEM ÜZEMEL!

Kizárolag viszonteladókat szolgálunk ki!

Aktuális Akciók

 

  • Aktuális akció 1
  • Aktuális akció 2

Virágzó Tokaj

A világörökség rangot kivívott Tokaj, páratlan természeti környezetben épült középkori eredetű kisváros a Tisza és a Bodrog találkozásánál, a Nagykopasz- hegy lábánál. A közel 5000  lakosú település hazánk legkiválóbb fehérborát termelő tájegységének központja.

Tokaj földrajzi fekvésénél fogva a borvidék központja, reprezentatív városa. Ez a gyönyörű kisváros 2002-ben kultúrtáj kategóriában az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította egyedi borászati, kulturális és tájképi adottsága miatt.

Hazánk ezen gyöngyszeme, melyet már a Himnusz is felemleget, méltán érdemes arra, hogy építészeti és természeti értékeit kiemeljük, látványukat színesítsük tervezett és gondosan fenntartott virágágyakkal.

Bármelyik irányból közelítjük meg ezt az elragadóan szép várost, muskátlival körbeakasztott villanyoszlopok és színes virágágyak vezetik utunkat. Ha Tarcal felől jövünk, az út zöldfelület rekonstrukciója során néhány éve helyet kapott sok-sok színes virágágyás is, amely a muskátlival feldíszített oszlopok tövében szemet gyönyörködtető látványt nyújt kora tavasztól késő őszig.

Az újabb ágyások mellett a II. világháborús emlékmű környéki rózsaágyásokat is nagyon szépen kiegészítik a folyamatosan virágzó egy- és kétnyáriak. Ezt a sort folytatják az intézmények - könyvtár, általános iskola, gimnázium, hotel - előtti kiültetések. És máris elérünk ahhoz a csomóponthoz, ahol a Bodrog torkollik a Tiszába. Egy geometrikusan kiültetett körforgalomból jobbra mehetünk a Tisza hídra, amelyet muskátlis kandeláberek öveznek. Balra a Taverna előtti magasított ágyak színes virágkavalkádja fogad. Egyenesen pedig bejuthatunk a város központjába, sétálóutcába.

Utunkat itt is virágok övezik. A kandelábereken kívül kőedények és hordók szolgálnak a kiültetésre. A templom mellett a Dózsa György utcán is virágtenger közepette sétálhatunk fel egészen a gyönyörűen felújított Borok házáig.

Bármerre is visz utunk ebben a lenyűgöző kisvárosban, az építészeti és természeti szépségeket színes virágpompa teszi még vonzóbbá.

Cégünk 2003 óta elszakíthatatlan partnere a városnak, kölcsönös megelégedettséggel. A kiültetések megtervezésével és kifogástalan növényanyaggal járulunk hozzá a település szebbé varázsolásához.

Tavaszonként 31000 db egynyári virágot és több, mint 6000 db muskátlit ill. balkonnövényt, ősszel pedig 7500 db kétnyári virágot és 1000 db tulipánhagymát szállítunk a város részére. A kiültetést és a fenntartási munkálatokat a Tokaji Városi Kincstár végzi igen magas színvonalon. E két munka ötvözése több igen komoly elismerést is hozott a városnak. A szakma legmagasabb megmérettetése az 1994-től évenként megrendezésre kerülő Virágos Magyarországért Verseny, melyben Tokaj városa minden évben képviselteti magát. Az utóbbi évek során elért eredmények:  2007- Környezetvédelmi- és Vízügyi Minisztérium díja 2008- Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának díja 2010- Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetvédelmi díja, melyet többek között az idegenforgalom által látogatott területek esztétikus parkosításáért nyert.

 

"Kétségtelen tény, hogy a virágosítás nem kevés összegbe kerül, és egy város csak úgy tud olyan eredményeket elérni, mint ez a díj, ha a lakosság is érez késztetést arra, hogy maga is támogassa az ilyen célú törekvéseket. Nem közömbös a turisztikai vonzerő szempontjából sem, ha egy turista belép Tokajba egy szürke várossal, vagy egy élő, az Önkormányzat és a városlakók közös erőfeszítéseként otthonos, virágos városba lép."

Májer János polgármester

Képgaléria

{gallery}2{/gallery}
Tovább a kategóriában: A megújult Tiszaújváros »

Térkép

Kapcsolat

Virágvarázs 2000 Kft.
Kertészet:
Nyíregyháza, Westsik Vilmos u. 4. km

Csernyik Edit, telefon: 30/ 9355 075
Bányik Krisztián, telefon: 30/ 575 5590

A Virágvarázs Kft. kertészetét Nyíregyházán találhatja a Westsik Vilmos úton a 4. km táblánál, a híd után balra. A Westsik Vilmos út Kótaj, Nyírszőlős irányában vezet ki a városból. A térkép részletesen mutatja a kertészet elhelyezkedését.