2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma

Elérhetőségek

 

Virágvarázs 2000 Kft.

Kertészet: Nyíregyháza, Westsik Vilmos u. 4. km

Csernyik Edit, telefon: 30/ 9355 075

Bányik Krisztián, telefon: 30/ 575 5590

Nyitvatartás:

hétfőtől szombatig 8-18 óra között,

vasárnap 8-17 óra között.

Aktuális Akciók

 

  • Aktuális akció 1
  • Aktuális akció 2

A megújult Tiszaújváros

Ott, ahol a Sajó a Tiszába siet, őseink jónak találták a helyet, hogy letelepedjenek.

Tiszaszederkény hajdúkkal való betelepítése volt a város történelmi alapja. Igazi kiépülése a szocialista ipartelepítési program következménye. Az ipari létesítmények és a hozzájuk fűződő lakótelepek évtizedekig meghatározták "Leninváros" képét.

1991-től, ahogy a város nevei is megváltozott, úgy változott gyökeresen a város képe is. A családi házas építkezések mellett átalakultak, megszépültek a közterületek és a parkok is. Bár Tiszaújvárost sokan ipari városként könyvelik el, de a település több mint egy évtizeddel ezelőtt az idegenforgalom, a turizmus felé is fordult.

A városban minden megvan, ami a pihenéshez, kikapcsolódáshoz szükséges: nyugalom, csend, szép környezet. A városban tett séta alkalmából virágos parkokon keresztül andalogva, nagy magyarok szobrai közt járva, tóparton ücsörögve, szökőkutak csobogását és a harangjáték csengését hallgatva elfeledhetjük gondjainkat.  

A virágágyak elsősorban a díszítést szolgálják, városképi szempontból meghatározó szerepet töltenek be. Különösen jelentős ez a hatás a nagy forgalmú közlekedési csomópontokban, közintézmények, műemlékek és emlékhelyek körül, illetve idegenforgalmi szempontból kiemelkedő környezetben.

A városban két nagy forgalmat lebonyolító körforgalom van, amely teljes felületében virágkiültetésben pompázik évről- évre. A formáját tekintve geometrikus kiültetés harmonikus képet mutat a kör teljes perspektívájában. Élénk, harsány szín összeállítású, jól kirajzolódó formavilágú összeállítást alkalmazunk, harmóniába állítva a környező padkákat is a nagy körággyal.

A város legnagyobb közparkja a Március 15. park rendelkezik a legtöbb virágággyal és képviseli a legváltozatosabb kiültetést. Ágyásaiban évről- évre nagy repertoárban jelenik meg a kiültetési anyag, mind fajtáját, mind színét tekintve. Láthatunk egységes kiültetéseket, főleg szőnyegágy formájában. Vegyes ágyak tekintetében a szegélyágytól kezdve a mozaikágyon keresztül egészen a Mille fleure elrendezésig találhatunk példát e gyönyörű parkban.

A másik hely, ahol hasonlóan nagy felületű ágyak pompáznak kora tavasztól késő őszig, a Szent István úton lévő négy közel azonos téglalap alakú ágy. Itt a nagy fák árnyékában leginkább árnykedvelő virágok választékából próbálunk varázslatos képet teremteni.  

A városban több műemlék, ill. emlékhely van, ahol színes virágfoltokkal hangsúlyozzuk a szobrokat és műalkotásokat.

Az említetteken kívül az intézmények környékének virágosítása is kiemelkedő a városban. Az Önkormányzat épületének színesítése balkonládába ültetett Tiroli muskátlival történik, környezete pedig elragadó balkonnövények - elsősorban gumós begónia - kiültetésével szépül meg évről évre. A kevés zöldfelületet előre összeültetett virágoszlopokkal ellensúlyozzuk.  

A város legfőbb turisztikai vonzereje a Termál- és Strandfürdő előtti parkban a szalagágy rendszerint harmonikusan változatos Mille fleure kiültetésben pompázik.

Cégünk 2005 óta tervezi Tiszaújváros kiültetéseit és szállítja a szükséges növényanyagot a város számára. Tavaszonként 53000 db egynyári, 4500 db muskátli, 2000 db balkonnövény, ősszel pedig 55000 kétnyári virág kerül leszállításra. A kiültetési- és fenntartási munkálatokat a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft végzi igen magas színvonalon.  

Az átgondoltan megtervezett és megvalósított parképítő- és fenntartó munka eredményeként a város rendszeresen elismerést kap az 1994- től megrendezésre kerülő Virágos Magyarországért Versenyen. A verseny Szervező Bizottságának legmagasabb díja az Arany Rózsa díj, amelyet régiónként egy település kap. Ehhez évek óta kiemelkedő eredményt kell felmutatni a környezetszépítésben. Tiszaújváros 2005- ben megkapta ezt a rangos elismerést. 2006 és 2007 évben pedig a Szervező Bizottság Arany Diplomájának elismert nyertese volt.

Képgaléria

{gallery}3{/gallery}

Térkép

Kapcsolat

Virágvarázs 2000 Kft.
Kertészet:
Nyíregyháza, Westsik Vilmos u. 4. km

Csernyik Edit, telefon: 30/ 9355 075
Bányik Krisztián, telefon: 30/ 575 5590

A Virágvarázs Kft. kertészetét Nyíregyházán találhatja a Westsik Vilmos úton a 4. km táblánál, a híd után balra. A Westsik Vilmos út Kótaj, Nyírszőlős irányában vezet ki a városból. A térkép részletesen mutatja a kertészet elhelyezkedését.